Dit najaar zetten verschillende kunstorganisaties een belangrijke stap richting duurzaamheid. Samen met Ecolife brengen ze hun CO2-uitstoot in kaart en zoeken ze naar manieren om hun activiteiten duurzamer te organiseren.

De organisaties zijn het KlaraFestival, een internationaal muziekfestival in Brussel, het Boomtown Festival, een muziekfestival tijdens de Gentse Feesten, De Republiek uit Brugge, een platform voor sociaal-artistieke projecten, en dansgezelschap Ultima Vez uit Sint-Jans-Molenbeek. Stuk voor stuk organisaties met een sterke creatieve visie die ernaar streven om kunst en cultuur te verbinden met maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en innovatie. Een mooie ambitie! Met steun van de Nationale Loterij maken deze vier organisaties hun werking duurzamer.

Door hun carbon footprint in kaart te brengen, krijgen ze inzicht in hun impact. Vervolgens geven wij advies op maat van elke organisatie zodat elk van hen concrete stappen kan. Een waardevol project dat ook kan bijdragen aan bredere verduurzaming in de culturele sector.