Als onderdeel van haar duurzaamheidsbeleid heeft Antwerp Management School, de internationaal gekende business school, Ecolife ingeschakeld om de carbon footprint te meten en reductiemaatregelen te identificeren.

In samenwerking met de sustainability officer zijn gegevens van het academiejaar 2022-2023 verzameld. Daarbij werd gekeken naar verschillende aspecten zoals energieverbruik, mobiliteit van personeel en studenten, catering, inkoop, logistiek en afvalbeheer. Met deze gegevens heeft Ecolife de totale CO2-uitstoot berekend volgens de ISO-standaard en het Greenhouse Gas Protocol, de internationale norm voor het meten van broeikasgasemissies.

“De nulmeting van de carbon footprint onder begeleiding van Ecolife biedt ons voor het eerst een geïntegreerd overzicht van onze directe (Scope 1), indirecte (Scope 2) en upstream/downstream (Scope 3) emissies. Dit biedt ons waardevolle inzichten om onze toekomstige duurzaamheidsstrategie verder uit te werken. De resultaten worden geïntegreerd in een uitgebreide duurzaamheidsrapportage die ook andere business schools kan inspireren”, aldus Roel Van Dijck, sustainability officer van Antwerp Management School.