schaarEcolife start samen met de kappersfederatie UBK/UCB en UNIZO een traject rond verduurzaming bij kappers in Vlaams-Brabant. Een primeur! Het is de eerste keer dat een dergelijk project met de kapperssector en een werkgeversorganisatie plaatsvindt.

Het doel is kapsalons met concrete instrumenten te ondersteunen om duurzaamheid toe te passen. Kappers staan daarin niet alleen. Het project sluit aan bij de dynamiek rond klimaatneutrale gemeenten en de Burgemeestersconvenanten. Het provinciebestuur en de gemeenten in Vlaams-Brabant, en ook elders in Vlaanderen, stellen momenteel klimaatactieplannen op. Om de klimaatdoelstellingen tijdig te halen zullen overheid, middenveld, burgers en bedrijfssectoren samen de schouders hieronder moeten zetten. Een mooie kans dus voor de kapperssector om bij dit verhaal betrokken te zijn.

Duurzame kappers zijn echte ambassadeurs voor het klimaat. Ze kunnen niet alleen diverse ecologische impacten verminderen, maar ook het vak op economisch vlak meer perspectief en toekomst geven. Door hun lokale aanwezigheid en sociale rol kunnen ze ook hun klanten, de burgers, enthousiast maken voor milieubewuste keuzes. Klimaatwinst voor iedereen dus!

Het project loopt tot eind 2016 met steun van en in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant en de kappersfederatie UBK/UCB en UNIZO.